Karadolap Çocuk İstismarına ve Tecavüze Karşı Sokaktaydı

Karadolap Çocuk İstismarına ve Tecavüze Karşı Sokaktaydı

Ülkenin dört bir yanında çocuk istismarı ve kadınlara dönük cinsel saldırı olayları artmakta…

Son olarak Küçükçekmece’de 5 yaşındaki bir çocuğa yapılan istismarın ardından Alibeyköy Karadolap halkı da “artık yeter” diyerek tepkisini haykırdı. Çeşitli kurumların ve halkın geniş katılımıyla gerçekleşen eylemde yolu kesen halk, Cengiz Topel’e kadar yürüdü ve buradaki katılımlarla eylem daha güçlü hale geldi.

Mahalleden söz alan bir anne söz alarak; “Gözümüz gibi baktığımız çocuklarımızın maalesef istismar haberlerini alıyoruz. Toplumun bu kadar sesiz olması ve evlatlarımıza sahip çıkılmaması çok üzücü” dedi.

Ne yazık ki, yaşanan bunca olaya rağmen hükümet cinsel saldırılara karşı gerekli önlemleri almamakta ve bu nedenle istismar suçları hergün artmaktadır. Hükümet, erkek egemen bir dille kadınlara karşı saldırıların yaygınlaşmasının önünü açmaktadır.

Maalesef havuz medyasında da bu acı olaylar yeterince yer bulmamaktadır. Hükümet yanlısı bazı gazeteler tecavüz suçlarını neredeyse makul gösteren açıklamalar yapmaktadır. Kanunların uygulanmaması, alınan tedbirlerin yetersizliği erkek şiddetini arttırmaktadır

Bir kere daha haykırıyoruz: çocuklarımızdan kirli ellerinizi çekin… Sokaklarında kadınlarımızın ve çocuklarımızın özgürce yaşayabileceği bir ülke için isyan etmeye devam edeceğiz.

Ayhan Surha

Yazar Hakkında