Karadolap Mahallesi Muhtarlık Seçimleri Üzerine Birkaç Hatırlatma

Karadolap Mahallesi Muhtarlık Seçimleri Üzerine Birkaç Hatırlatma

Yaklaşık 20 yıldır Karadolap mahallesinde yaşıyorum. Ömrümün büyük bir kısmını bu mahallede geçirdim. Doğal olarak siyasi bilincimin gelişmesinde yaşadığım mahalle etkili oldu. Çünkü bu mahallenin siyasi açıdan önemli bir geçmişi var. Bu mahalle mücadele eden işçilerin, gençlerin, kadınların ve ezilen tüm kesimlerin fikirlerinin yaşam bulmasına yardımcı oldu.

Son muhtarlık seçiminde, daha önceki seçimde olduğu gibi, mahallemiz örnek bir çalışma yürüttü. Akp adayına karşı, emekten, demokrasiden yana olanlar bir ön seçim düzenledik. Bu seçimle 3 aday tek bir adaya düşürüldü. Ve ön eleme sonucunda Filiz Karayutu seçimi kazandı. Ve mahallelinin ortak adayı oldu. Karayutu genel seçimlerde mahalle muhtarlığını da kazandı.

Filiz Karayutu’nun seçim programında maalesef elle tutulur hiçbir öneri yoktu. Ancak mahalleli onu seçti. Bir çok sol kurum ve dernek bu programsızlığa rağmen onu destekledi. Ve maalesef daha ilk baştan mahallenin geleneğine yakışmayan tutumlar almaya başladı.

Yeni muhtar, Akp temsilcilerinin, Belediye Başkanının, İlçe Başkanının ve Süleyman Soylu’nun düzenlediği toplantıda mahallemizi temsil etti. Ülkenin böylesine bıçak sırtı olduğu bir siyasi atmosferde bu biatı bizlerin kabullenmesi mümkün değil. Biz muhtarımızı ezilen halkımızın temsilcisi olarak seçtik. Egemenlerin dalkavuğu olarak değil.

Muhtardan beklentilerimiz bellidir:

  1. Mahallede kreş ihtiyacımız ivedidir. Mahalledeki kadınlar, çocuklarını bırakacak yer bulamadığı için çalışamıyorlar. Kadınlarımızın çalışması için ücretsiz kreş talep ediyoruz.
  2. Mahalledeki diğer demokratik kurumlarla birlikte, uyuşturucu satıcılarıyla mücadele edecek politikalar geliştirilmesi ve gençlerimizin rehabilite edilmesi gerekiyor.
  3. Mahallemizin en önemli sorunlarından biri tapu sorunudur. Tapu sorunu ayrıca rant sorunudur. Mahallenin yoksul halkını mütahitlere yağmalatmayın. Tapu sorunu birlikte çözelim.
  4. Mahalledeki yeşil alanları koruyalım ve arttıralım. Çocuk parklarını ve spor alanlarını güçlendirelim.
  5. Mahallenin spor kulübünü daha çok gencimizin spor yapması için (özellikle kadınların) daha farklı branşlarda da genişletelim.
  6. Kadınlarımızın ve işsizlerimizin birlikte üretebileceği ve paylaşabileceği dayanışma kooperatifleri kuralım.
  7. Ortak karar alabilmek için geniş katılımlı demorkratik mahalle meclisleri kuralım.

Bizler mahalle halkı olarak bu taleplerimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Emrah D.

Yazar Hakkında