Somalı Maden İşçileri

Somalı Maden İşçileri

5 yıldır tazminat ve emeklilik alacakları ödenmeyen maden işçilerinin 5 Ekim’de başlattığı yürüyüşe devlet engeli sürüyor. Manisa’nın Soma ilçesinde başlayan ve Ankara’da sonlandırılması planlanan madenci yürüyüşü Manisa Valiliği’nin kararıyla hukuksuzca engellendi. 

5 Ekim’den bu yana Kırkağaç’taki bekleyişlerini sürdüren işçiler geri adım atmamakta kararlı. Çamlık olarak bilinen bölgede ısrarla bekleyişlerini sürdüren işçileri her gün çok sayıda kişi ziyaret ediyor. Manisa 1. Bölge İdari Mahkemesi’nin kararını hiçe sayan Manisa Valiliği’nin hukuksuz uygulamasını protesto eden işçilerin yasağın kaldırılmasına yönelik talebine ise bugün yanıt geldi. Enerji Bakanlığı yetkilileri tarafından işçilere verilen bilgiye göre Somalı madencilere 22 Ekim tarihi için randevu verildi. Buna göre, haklarını talep eden madencilerin bekleyişleri 1 hafta daha sürecek.

Öte yandan Bağımsız Maden İşçileri Sendikası tarafından yapılan açıklamayla kamuoyuna destek çağrısı yapıldı. “Gece çadırlarda konaklanarak ve yerel halkın desteğiyle devam eden direniş, daha fazla destek ve dayanışmaya ihtiyaç duyuyor” ifadelerine yer verilen açıklamada direnişin devam etmesi için gereken maddi koşulları sağlamak üzere bağış kampanyası başlatıldı. Bununla birlikte imkanı olanların direniş alanına davet edildiği açıklamada, “Sosyal medya da paylaşım yaparak ve çevrendeki herkese direnişi anlatarak güçlü bir kamuoyu oluşmasına katkı sunabilirsin” ifadelerine de yer verildi. 

Maden işçisi yalnız değildir.

Soma işçisiyle dayanışmayı büyütelim.

KG Manisa

Yazar Hakkında