İşçiler Ekmeği İçin Ayakta, Sermaye Saldırıda:

İşçiler Ekmeği İçin Ayakta, Sermaye Saldırıda:

Soma, Eskişehir, Maltepe: İşçinin Önünden Barikatı Kaldırın

Ülkenin farklı yerlerinde, farklı sektörlerden işçiler artık bıçak kemiğe dayandı diyorlar. Haklarını almak için başka bir yol kalmadığı için sokağa çıkan işçiler devletin müdahalesiyle karşı karşıyalar. Ülkede hırsızlara, katillere, soysuzlara sesi çıkmayanlar, söz konusu işçiler olunca “hayır yürütmeyiz” diye haykırıyorlar. Sanki her şey çok güzel de işçiler bozuyor düzeni.

Soma Madencisi Çıktı Yola

Beş yıl önce Soma’da 301 kardeşimiz hayatını kaybetti. Bu da yetmezmiş gibi Uyar Madencilik ve Soma Maden İşletmeleri gerekçesiz işten çıkardığı 3.500 işçi kardeşlerimizin kıdem tazminatlarını beş yıldır ödemiyor.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası ile TMSF  arasındaki anlaşmaya rağmen de işçilerin tazminatları hala ödenmedi.

İşte bu yüzden Bağımsız Maden İşçileri Sendikası öncülüğünde seslerini duyurmak için 5 Ekim’de Soma’dan Ankara’ya doğru yola çıktılar. Ancak Manisa 1. İdare Mahkemesi kararına rağmen, valilik talimatıyla Jandarma işçilere Kırkağaç yakınlarında barikat kurdu. O günden bu güne işçiler sabırla direniyorlar.

İşçilerin tazminatlarını ödenmesi için kılını kıpırdatmayan hükümet, neden işçilere barikat örer? Neden kendi işçisinden bu kadar korkar?  Bu insanlar madende öldü yetmedi,  üstüne işten atıldılar. Ama sermayenin vicdanı da koca bir yalandan ibaret.  Çünkü bu hükümet ve onun kurumları patronlar için var.

Soma madencileri her şeye rağmen Bağımsız Maden İş öncülüğünde direnmeye kararlılar. Ve onlar biz işçilerin umudu.

Maltepe Belediyesi İşçilerine Polis Saldırdı

Belediyede çalışan üç temizlik işçisinin (işyeri baş temsilcisi Ali Sönmez, temsilci Serkan Bal ve Gürsel Kahraman) işten çıkarılmasıyla Genel İş öncülüğünde işçiler Aydınevler’de iş bırakarak eyleme geçtiler. 

Atılan işçilerin geri alınması için oturma eylemi yapan işçilere polis müdahale etti. Üç işçiyi gözaltına aldı. Biber gazı ile müdahale eden polise rağmen işçiler ve dayanışma için gelenler kararlılıkla direnişe devam edeceklerini açıkladılar.

İşçi kardeşlerimiz atılanların geri alınmasını ve toplu sözleşmenin uygulanmasını talep ediyorlar. Biz de onların haklı mücadelelerini ve taleplerini destekliyoruz.

Eskişehir’de İşçiye Saldırı

Zeytinoğlu Gruba bağlı Entil Endüstri, HapalkiDöküm ve Tarkon Makine’de çalışan işçiler 4 aydır maaşlarını ve tazminatlarını alamadıkları için Birleşik Metal-İş öncülüğünde Ankara’ya doğru yürüyüşe geçtiler. Talepleri çok netti: maaşlarının ve tazminatlarının ödenmesi.

Ancak işçilerin haklarını vermesi gereken hükümet işçilerin önüne polis barikatını dikti. Biber gazlı ve coplu müdahale sonucu çok sayıda işçi yaralandı. Ayrıca 35 işçi de gözaltına alındı. İşçilerin ters kelepçe ile gözaltına alınması polisin sınıf tavrının da göstergesiydi.

Böylesi haklı eyleme vahşice bir saldırı yapılması aslında basit bir şiddet göstergesi değil. Bu tüm işçi sınıfına verilen bir mesaj. Yürürseniz, haklarınız için mücadele ederseniz şiddetimizle karşılaşırsınız diyor patron devleti. Ve biz bu mesaja rağmen haklarımız için ülkenin dört bir yanında mücadele etmeye ve birleşerek yürümeye devam edeceğiz.

Maltepe’de, Soma’da, Eskişehir’de ve Ülkenin Dört bir Yanında Atılan İşçiler Geri Alınsın!

İşçilerin Tazminatları ve Maaşlar ödensin!

Emekçilerin Önündeki Barikatlar Kaldırılsın!

İşçilere Şiddet Uygulayanlar, Emri Verenler Yargılansın!

Tüm İşçiler Birleşelim, Ulus Çapında Birlikte Yürüyelim!

KG Haber

Yazar Hakkında