Kadınları Durduramayacaksınız

Kadınları Durduramayacaksınız

İstanbul, Kadıköy’de kadına karşı şiddete dikkat çekmek için gerçekleştirilen danslı protesto gösterisine polis müdahale etti.

Şili’de başlayarak ABD’den Fransa’ya dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirilen bu barışçıl danslı protesto gösterisine sadece ve ilk defa Türkiye’de müdahale edildi. 

Kadın cinayetlerini durduracağız platformu genel sekreteri Fidan Ataselim , platform temsilcisi Ayşen Ece Kavas ve kadın arkadaşlarımız göz altına alındı.

Ceren’in katiline kelepçe takamayan polis Fidan Ataselim’e ters kelepçe taktı!

Ayşe Tuba Aslan’ın tam 23 kez şikayetçi olmak için gittiği karakolda sessiz kalan polis Kadıköy’de kadınlara saldırdı! 8 Aralık’ta polis kadın cinayetlerinin politik olduğunu bir kez daha ispatladı. 

Polisin müdahalesine neden olan şarkının sözleri ise şöyle: 

Suç bende değil her nerdeysem, ne giydiysem suç bende değil.

Tecavüzcü sensin!

Öldüren sensin!

Kadınlar onlarca ülkede bu sözleri söyledi. Bu ülkenin sokaklarında, kapı önlerinde öldürülüyorlarken hala, bağıra bağıra söylemeye de devam edecekler. 25 Kasım’da “Tek bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok” sloganı ile yürüyen kadınlara saldıranlar, bu sefer “Asla yalnız yürümeyeceksin” diyenleri gözaltına aldılar.

Gözaltına alınırken bile yüzlerindeki gülümseme kadın hareketinin duramayacağına dair en büyük umuttur. Kadınlar, erkek şiddetine karşı yaşam hakkını savunmaya, dünyanın heryerinde devam edecektir. 

Kadınları değil katilleri durdurun!

E.Bulut

Yazar Hakkında