BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ

BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ

Bayram değil seyran değil BİRLEŞİK METAL-İŞ Sendikası, MESS’E bağlı fabrikalarda fazla mesaiye kalma eylemlerini ertelediğini duyurdu.

Gebze’deki 17 metal fabrikasında işçiler eylemlere devam edeceğini bildirdiler. İşçiler sendikanın aldığı karara tepki gösterdiklerini, bu alınan kararın metal patronlarını sevindirdiğini, önümüzdeki süreçte ellerinin zayıfladığını ve Genel Merkezden tatmin edici cevap da alamadıklarını belirttiler.

Grev yasakları işçileri sefalet koşullarına mahkûm etmek için çıkarıldı. Sendika yönetimlerinin bu yasaklara boyun eğmesi işçileri savunmasız bırakıyor. Bu nedenle işçiler acilen fabrikalarında grev komitelerini kurmalı, birlikte karar alıp, çözüm için birleşik mücadele yolu yöntemi geliştirmeliler.

İşçiler Sefalet Koşullarına Mahkûm ediliyor

2019 işçiler ve yoksul halk için koşulların daha da kötüleştiği bir yıl oldu.  Artan hayat pahalılığı karşısında maaşlarımız eridi. Krizi fırsat bilen patronlar, sudan bahanelerle işçileri kapının önüne koydular. İş cinayetleri, işsizlik yoksulluk ve hatta açlık işçi sınıfının payına düştü. Bunlar yetmezmiş gibi, grev yasakları ile mücadele etmemizi engellemeye giriştiler.

Kuşkusuz işçiler direnişlerle, grevlerle yasaklara ve sömürüye karşı mücadele yolunu da seçtiler. İşçi sınıfını açlığa mahkûm eden sermaye iktidarı, işsizlik ve açlıktan dolayı kendini yakan, siyanür içerek ailecek canına kıyan kardeşlerimizin ölümünün de sorumlusudur.

Çocuklarımız tarikat yurtlarına, imam hatiplerine mahkûm ediliyor. Binlerce kadın tacize şiddete, yüzlercesi ise korunamayarak erkek cinayetine kurban verilmiştir. Bu kadar olumsuz yaşamı bizlere dayatan sermaye devleti ise, olmuş ve olacakların daha derin yaşanacağının sinyallerini 2020’ye girerken bile aralıksız vermektedir.

Birleşip Mücadele Edersek Kazanırız

2020’de çalışmış olduğumuz fabrikalardan, okuduğumuz okullardan, yaşadığımız mahalleden kısacası yaşamın her alanında işçiler, emekçiler, ezilenler, gençler olarak geleceğe umutlu bakabilmemizin yolunun, birleşip mücadele etmekten geçtiğini bilmek durumdayız.

Önümüzdeki süreçte fabrikalarda, direniş ve grev sobaları yanacak, dumanı her yana yayılacak. Metal işçisi şimdiden fabrikalarda eylemlerle mücadele alanlarını ısıtıyor.

Metal işçisi önündeki barikatları, fabrikalarda komiteler kurarak ve daha fazla işçiyi karar ve mücadele süreçlerine katarak aşacak. Metal işçisinin irade ve kararlılığı bütün işçi sınıfına örnek olacak.

MESS ile mücadeleyi erteleyen sendikacılara fabrikalardan çağrıda bulunan işçiler, “gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz. Biz işçiler birleşe birleşe kazanacağız.” diyorlar.

Umut Yılmaz

Yazar Hakkında