“Sabır ve dua” ile…

“Sabır ve dua” ile…

Sendikal örgütlemede bulunmamdan dolayı; emeğin ve hakkın gasp edilmesine karşı baş kaldırdığım için, bir çok iş yerinden çıkartılmış bir bireyim.

Girip çıktığım bir çok fabrikada asıl dikkatimi çeken bir unsurdan, sermayenin akıl almaz oyunlarına, ahlaksız ve kanun dışı hareketlerine ses çıkarmayan işçi sınıfının yüzde 25’ini oluşturan gruptan bahsetmek isterim.

Bu grup azınlık olarak görünse de bir çok kesimi etkisine altına alıp yanlış yönlendiriyor ya da kendi saflarına çekiyorlar. Bir yandan sermayeyi överek “aslında yaptuğımız işe göre aldığımız para çok bile” diyerek akıl veriyor.

Sendika var ise sendikayı kötüleyerek, sendika yok ise örgütlenme aşamasında olan işçileri patrona ispiyon ederek mide bulandırıyorlar. Böyle tutumlarından dolayı sermaye ya da sermaye vekilleri tarafından kayırılarak her türlü isteklerini, izin ve de işlerini gördürüyorlar. En sonunda bu kişiler belli bir kademeye geldiklerinden itibaren, yan yana çalıştıkları işçi arkadaşlarına yapmadıkları eziyet yapmadık zulüm kalmıyor.

Adalet ülkemizde her geçen yıl daha kötüye gidiyor. Sermayenin ne zaman başı şıkıssa iş mahkemelerinde süreci uzatan kanunlar çıkarttıran tekkelci zihniyet işçi sınıfına rahat bir nefes aldırmamakla beraber, işçilerin şartlarını daha da kötüleştirmek için çabalıyor.

Ay sonunu nasıl getireceğini bilemeyen ailelerin korkusu sadece ekonomik değil; “acaba beni işten ne zaman çıkaracaklar” eğer çıkaralacaksa “tazminatımı alabilirmiyim” düşüncesiyle psikolojisi alt üst olan emekçilerin sesini hiç duymuyor bu işçi düşmanı hükümet.

Asıl soru şu olmalı: Ben bu korkular içerisinde yaşarken nasıl olur da bu tekkelci zihniyete oy verebilirim?!

Dünyayı kasıp kavuran ve ülkemizi de etkisi altına alan korana virüsü için dahi; sanki işçi sınıfı bu olaydan hiç etkilenmeyecek gibi davranan bir hükümet var. Dalga geçer gibi, hiç bir tedbir almadan, “sabır ve dua ile” işçi sınıfını ölüme mahkum ediyor. Sermaye ise hattın durmaması için işçilerin sağlığını hiçe sayarak üretime tam gaz devam ediyor. Etmeyenler ise ücretsiz izne çıkartıp, işçilerin hakkını gasp ediyor!

İŞTEN ATILMALAR YASAKLANSIN. 

FABRİKALARDA İŞÇİLERE ÜCRETLİ İZİN. 

YAŞAM HAKKI KUTSALDIR. 

Manisa’dan bir metal işçisi

Yazar Hakkında