Ali Kurtuluş Kardeşimizi Korona ve Sorumsuzluk Nedeniyle Kaybettik

Ali Kurtuluş Kardeşimizi Korona ve Sorumsuzluk Nedeniyle Kaybettik

Fabrikalarda alınmayan önlemler nedeniyle bir işçi arkadaşımız Korona virüsüne yakalanmış ve düzenin aç gözlülüğüne kurban gitmiştir. 

İzmir NEMAK (Cevher Döküm) çalışanı arkadaşımız Ali Kurtuluş, patronların ve sermaye iktidarının “daha fazla çalış, daha fazla ölüm istiyoruz” çağrısının ardından can verdi. Televizyonlarda “sonuç ne olursa olsun üretim durmayacak” diyen bir Cumhurbaşkanı işçilere “ölümüne çalışacaksınız” diyor. Biz ekmeğimiz için, çocuklarımızın geleceği için, elektirik ve su faturalarını ödemek için, kira ödemek için işe giden işçileriz. Bize bu kuralsız ve güvencesiz çalışmayı dayatanlara “ARTIK YETER – ÖLMEK İSTEMİYORUZ” diyoruz. 

Her fırsatta patronların çıkarını düşünen sermaye hükümeti “evlerinizde kalın, kendinizi izole edin” diyor. Bunu sanal medyada, reklam panolarında yüzlerce kez görüyoruz, okuyoruz. Şimdi bizi ölüme gönderenlere sesleniyoruz; kendiniz sırça köşklerinizde, saraylarınızda otururken biz işçiler ve emekçileri ölüme göndermenize artık izin vermeyeceğiz. Bizi daha dün sendikasız, güvencesiz, geleceksiz çalıştıranlara karşı nasıl mücadele ettiysek bugün iki katı mücadele edeceğiz. Bize dayattığınız bu barbar yaşamı dağıtacağız. Üretimden gelen gücümüzü kullanarak birleşen işçilerin asla yenilmediğini göstermenin zamanı geldi. Ses çıkartmazsak, oluşturdukları bu barbarlık düzeninde öğütülmeye devam edeceğiz. 

Buradan işçi sınıfına ve emekçilerine açık çağrımızdır. Ya birleşirsin yaşamını eline alırsın ya da bu barbarlık düzeninde ölür gidersin! 

İşçiler Birleşince Güçlü!

KG Haber

Yazar Hakkında