Listelerde 35 milyon emekçi var!

Listelerde 35 milyon emekçi var!

Ülkemizde grevlere saldırı, gazetecilerin tutuklanması, müzisyenlerin ölüme terk edilmesi, geçinemeyene “geber” denmesi, salgında ölümüne çalışma zorunluluğu, günlük “sıradan” haberlere dönüştü. Fakat bir şey var ki, yıllar sonra bile bugünü anlatacaklar için unutulmaz bir belge niteliği taşıyacak kadar şaşırtıcı ve “günlük rutinimizi” ciddi şekilde sarsan bir olay: Sevda Noyan tarafından ÜLKE TV’de dillendirilen ÖLÜM LİSTESİ!

Parababaları ve onların tetikçileri, katiller, yükselen kriz dönemlerinde milyonlarca emekçinin artan isyanını ve örgütlülüğünü bastırmak için silahlı külahlı işlere girişirler. Kapitalizm söz konusu ise kriz dönemlerinde emekçilere ve sosyalistlere uygulanan şiddetin artması kaçınılmazdır. Fakat Faşizm döneminde bile Nazi propagandasında yer almayan bir metottur medyada ölüm listeleri ilan etmek.

Saray Rejimi  bu türden “katil adayları” aracılığıyla muhalefet üzerinde giderek artan baskısını açık bir tehdite dönüştürüyor, geniş emekçi kitlelerin AKP’den uzaklaşmasını ve muhalefet saflarına geçmesini engellemeye çalışıyor.  Yaklaşık 10 milyon işsiz dahil 35 milyon emekçinin açlıkla yüzyüze olduğu bir ülkede, geçindirmek zorunda oldukları aile fertleri ile birlikte nüfusun yaklaşık yüzde 90’ı bu tehditin muhatabıdır.  

Emekçiler baskılara boyun eğmeyecek ve örgütlülüğünü güçlendirerek rejime gereken cevabı verecektir!

Sevda Noyan TUTUKLU YARGILANSIN!

Gazetecilere Özgürlük!

Vedat Demir

Yazar Hakkında