Çocuk Gözü

Çocuk Gözü

Çocuk Gözü ’ne hoş geldiniz. Adından da anlayabileceğiniz gibi burada çocukların ne düşündüğünü okuyacaksınız. Bugünkü konumuz: ‘İnternet Yasakları’. Gazetede şöyle yazıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı sosyal medya açıklamasında Erdoğan; “Bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Onun için de bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz” demişti. Sonrasında MHP lideri Devlet Bahçeli de, sosyal medya düzenlemesi olana kadar bir daha tweet atmayacağını açıklamıştı.

Şimdi ilk olarak bunu anlamak için nedenini bilmemiz gerek.

Erdoğan herhangi bir sosyal ağdan (maalesef hangisi olduğunu bilmiyorum) bir video atmıştı fakat bu video beğenilmedi ve kötü yorumlar yağmaya başladı. Sonra ise yorumlar kapatıldı fakat bu sefer de video 3 milyondan fazla dislike aldı. Bunun yüzünden İnternet yasakları gündemde.                                                ​

Bana göre bunun nedeni mantıksız çünkü herkesin düşüncesi farklı olduğundan kimsenin sizi illa beğenmesini bekleyemezsiniz. Üstelik yasağın nedeni sağlık sorunları olmalıydı, beğenilmeyen bir video değil. Üstelik bir sosyal ağı kapatmak acil durumları hafife almak da sayılabilir çünkü diyelim biri Magnum’un çekilişini kazandı ve WhatsApp’ta bir numaraya mesaj göndermesi gerekiyor fakat yasaktan dolayı yapamaz. Veya arkadaşına acil bir durum yüzünden haber vermesi gerekiyor fakat onu da yasaktan dolayı yapamaz. Veya evde canınız sıkılıyor ve Rick & Morty izlemek istiyorsunuz fakat yine yasaktan dolayı yapamazsınız. Veya Covid-19 tablosuna bakmak istiyorsunuz fakat yine yapamazsınız. Yani internet yasağı evde yapabileceğimiz şeylerin en az 35%’inin engellenmesi gibi bir şey. Kim bunu isterdi ki? Herhalde hiç kimse istemezdi. İnternet Yasakları ne kadar mantıksız gelse de hem Cumhurbaşkanı’nın düşüncesi farklı hem de bunu belirleyen kişi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olduğu için maalesef itiraz etme yetkimiz yok. Ama iyi hissetmiyoruz. Çünkü, hem insanların iletişime geçmesi iyi bir şey deniyor, hem de böylece iletişimleri engelleniyor. Hangisi doğru bu durumda?

Evet… Bugün de bir konuya ‘Çocuk Gözü’ ile bakmış olduk. Bir sonraki yazıda   görüşmek üzere. Hoşça, sağlıkla kalın. 

Yazan: Çınar

Yazar Hakkında