Dardanel yönetimi kulaklarını tıkıyor!

Dardanel yönetimi kulaklarını tıkıyor!

Dardanel önünde tepkilerini dile getiren platform üyelerine karşı, dardanel yönetimi kulaklarını tıkadı! 

Otis Sendikası, İBB çalışanları, Tüm çalışanlar için sağlık platformu, Emek ve Adalet platformu, Kırmızı Gazete, Yaşar Usta Emek portalı, İşçi İttifakı, İşçinin kendi partisi çağrısı ile Tarabya’da Dardanel  yönetim binası önünde bir araya gelen yaklaşık 80 kişi, Dardanel firması’nda açığa çıkan Covid vakalarının ardından fabrikanın kapalı çalışma kampına dönmesini protesto ettiler.

Bugün Trabya’da bulunan merkez önüne gelen işçiler, Dardanel”in işçileri fabrika içine hapsederek, çalıştırmaya devam etmesi hakkında tepkilerini dile getirdiler. 

Dardanel yönetimi kulaklarını tıkıyor!

Günlerdir sosyal medyada ve çeşitli eylemlerle dile getirilen tepkilere karşı, Dardanel yönetimi kulaklarını tıkamaya devam ediyor.

Hiçbir tepki vermeden ve resmi bir açıklama dahi yapılmadan suskunluğunu devam ettiren Dardanel yönetimi, dardanelde işçilerin sağlıklarını tehlikeye atmalarına rağmen, üretimin adeta bir çalışma kampı gibi sürmesinden de sorumlu.

Dile getirilen konuşmalarda, üretimin derhal durdurulması, işçilerin tüm testlerinin yapılması ve sağlıklarının garanti altına alınması gerekliliği vurgulanırken, bu gerçekleşene kadar Dardanel ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı da yinelendi.

İşçilerin herhangi bir hak gaspında yanlarında olacaklarını ifade eden platform ve sözcüleri sürecin takipçisi olacaklar.

Bir sonraki basın açıklaması eğer önlem alınmaz ise fabrika önünde yapılacak. 

Kırmızı Gazete Haber

Yazar Hakkında