İnşaat işçileri isyanda: Ölümü kabul etmiyoruz

İnşaat işçileri isyanda: Ölümü kabul etmiyoruz

Covid-19’un işçi sınıfının çalışma alanlarında kontrolsüz biçimde yayılması sürerken, işçi sınıfını çalışarak ölmeye zorlayanların planı bir kere daha bozuldu.

Artvin Valiliği, artan COVID-19 vakalarını gerekçe göstererek Yusufeli Barajı ve hidroelektrik santrali (HES) inşaatında çalışan işçilerin şantiye alanında tutulmalarına karar verdi. Karara tepki gösteren işçiler iş bıraktı.

Sendika.org’un haberine göre inşaatta 4 bin kişinin çalıştığını belirten Limak işçileri, 5 Ağustos’ta özel bir hastane aracılığıyla işçilere COVID-19 testi yapıldığını ama test sonuçları beklenmeden kendilerine işbaşı yaptırıldığını söyledi.

Valilik kararından önce şirket yetkililerinin şantiyelerde kalınması konusuna ilişkin anket yaptığını ve işçilerin genelinde kalmama eğilimi oluştuğunu belirten Limak işçileri, “Bu süreçte çıkış isteyen işçiler oldu. Ancak izin vermediler ve ‘İhbar tazminatınızı alamazsınız, işsizlik maaşınızı alamazsınız’ diyerek tehdit edilenler oldu. Bugün de şantiyede kalınmasını valilik eliyle dayattılar ve konunun kendilerini aştığını belirterek topu yine valiliğe attılar” denildiğini kaydetti.

Yazar Hakkında