Germán Ve Yolanda, Sizleri Unutmayacağız!

Germán Ve Yolanda, Sizleri Unutmayacağız!

İspanya da geçiş programı temelli bir işçi – öğrenci hareketi ve organizasyonu oluşturma amacı ile zorlu mücadeleler veren LCR ve PST, bu mücadele sırasında rejimin acımasız baskı ve saldırılarına maruz kaldı. Bu mücadele içinde suikaste kurban giden iki yoldaşımızın hatırasını hatırlamak istiyoruz. Germán Rodrigez (1978) , Yolanda Gonzales (1980).

LCR üyesi olan Germán Rodrigez, 1978 yılı San Fermin festivalinin ikinci gününde polis tarafından vurulduğunda 27 yaşındaydı. Olayın yaşandığı günlerde tartışılan kısmi ve sınırlı bir af yasası için arenada bir grup insan tarafından pankartlarla bir eylem gerçekleştirildi. Polis eyleme zırhlı birliklerle ve gerçek ateşle karşılık verdi. Çatışmalar tüm şehre yayıldı ve ertesi günün sabahına kadar sürdü. Çatışmalar sonunda 11 kişi silahla vurularak, 150 kişi de çeşitli şekillerde yaralandı. Germán, çatışmalar başladıktan bir saat sonra kent meydanında vuruldu, sonrasında hastaneye götürüldü ancak kurtarılamadı.

Bilbao’lu Yolanda Gonzales on dokuz yaşındaydı, Madrid’de hem okuyor hem çalışıyordu. PST üyesi ve öğrenci hareketinin lideriydi. Bu sebeple hem kendi hem de birçok devrimci militan, kitleleri terörize ederek gençlik hareketini bölmeyi amaçlayan devlet destekli faşist çetelerin hedefi oldu. Yolanda’nın katledilmesi bugün hala iki sebepten ötürü öfkelenmemize yol açıyor. İlki kaçırma, işkence ve öldürülerek Madrid’in dış banliyölerinde boş bir araziye atılma. İkincisi ise bu suçu işleyen (Hellin Moro, Fueza Nueva) ve örtbas edenlerin (polis ve sivil muhafızlar) hesap vermeden devlet kurumları tarafından arka çıkılmaları.

Bugün German ve Yolanda’yı hatırlamaya ve mağduru oldukları suçlar için adalet talep etmeye devam ediyoruz. Şüphesiz ki Yolanda ve Germán’in hatırasını yaşatmak için yapılacak en iyi hareket, onlarında yaşamlarını adadıkları işçi sınıfı, gençlik, kadın hakları için devrim ve sosyalizm mücadelesinde ısrar etmektir. Ve bu yolda devrimci parti ve onun enternasyonalinin inşası için mücadele etmeye devam ediyoruz.

Red Current

* PST: Partido Socialista de los Trabajadores

* LCR: Liga Comunista Revolucionaria

Yazar Hakkında