Yoldaş Susana Zaldua, sosyalizme dek daima!

Yoldaş Susana Zaldua, sosyalizme dek daima!

Yoldaşımız Susana Zaldua, uzun zamandır mücadele ettiği kanser nedeniyle aramızdan ayrıldı. Hepimiz için acı bir kayıp…

Susana, Nahuel Moreno’nun başını çektiği devrimci Marksist işçi sınıfı partisi ve IV. Enternasyonal’in yeniden inşasının tüm kritik aşamalarında yer almış bir militandı.

1975’te Isabel Peron iktidarının ürünü Arjantin Anti-Komünist Birliği’nin hain saldırısında vurulan sekiz PST militanından bir de Susana’nın sevgili kız kardeşi Adriana’ydı. En zorlu koşullarda, en büyük acılara rağmen işçi sınıfına ve Troçkizm’e olan inancını kaybetmeden son güne kadar sosyalizm yolunda mücadele etti.

Geçen yıl Arjantin’de diktatörlük ve Peronist hükümet arşivlerinin açılması kampanyasının coşkulu bir destekçisiydi (1974/1975). Son zamanlarda, sağlığı izin verdiği sürece, tıpkı daha önce Daniel Ruiz için ve her zaman dayanışma desteğine dayanan sayısız işçi sınıfı ve halk davası için yaptığı gibi, Sebastian Romero’nun özgürlüğü kampanyasına aynı coşkuyla katıldı.

Kırmızı Gazete olarak yoldaşlarına ve tüm ailesine başsağlığı ve kardeşçe kucaklama göndermek istiyoruz.

Yumruklarımızı sıkarak ve büyük bir acıyla, sana veda ediyoruz sevgili Susana, ama tüm soykırımların yargılanması ve cezalandırılması ve hayatının büyük bir bölümünü adadığın sosyalist devrim için mücadelede her zamankinden daha kararlıyız. Yoldaş Susana Zaldua, sosyalizme dek daima!