EYT ‘ye dair “SADECE ADALET İSTİYORUZ!”

EYT ‘ye dair “SADECE ADALET İSTİYORUZ!”

Tarık Baskın

8 Eylül 1999 yılında o dönemin koalisyon hükümeti 4447 sayılı emeklilik kanununu değiştirdi ve sürecin bu yolla geriye doğru işletilmesi sonucu milyonlarca SGK’lı işçi emeklilik haklarını yıllarca beklemek zorunda kaldı.

Yıllar geçti ve Akp iktidarı 2008 yılında 5510 sayılı emeklilik aylığı kanununu değiştirerek emekli aylıklarını sefalet ücretine çevirdi.

 EYT SYDD adı altında bir araya gelen Onlarca dernek bugün milyonlarca kişinin umudu ve bu yasaların iptali için birçok ilde toplantılar mitingler gerçekleştirildi ve süreç devam ediyor.

 15 Mayıs 2022 de gerçekleştirilen son İstanbul Maltepe mitingi de milyonların sesi olup hak mücadelesinde yeni bir evreye işaret etti.

Ne mi istiyoruz? 

4447 ve 5510 sayılı kanunların iptal edilmesini istiyoruz. Zira bu kanunlar yürürlükte olduğu sürece hiçbir emekli ve emekçinin yaşama şansı olmayacaktır.

Öte yandan bu yıkım kanunları var olduğu sürece, yeni kuşakların emekli olma şansı yok.

 Akp iktidarı tarafından yıllardır sözümüz dinlenmedi Maltepe’den bir kez daha sesimizi duymaları adına haklarımızın geri verilmesini ve çocuklarımızın 65 yaşına kadar çalıştırılmak zorunda bırakılmaması adına isteklerimizi kararlılıkla dile getirdik.

Mezarda emeklilik ve açlık ücretine son vermesini milyonları duymasını bir kez daha dillendirdik.

Yandaşlarına milyarlarca lirayı hayasızca dağıtan iktidar kendi vatandaşına üç kuruşu çok görüyor.

Bizler EYT liler olarak sadaka değil, beleş emeklilik değil, kazanılmış olan hakkımızı istiyoruz.

Maltepe’den son kez söylüyoruz Tencere kaynamazsa iktidarlar yerinde duramaz!

Getirin meclise bu yasayı, derhal iptal edip kazanılmış haklarımızı iade edin diyoruz!

Yazar Hakkında