TESKİ’DE NELER OLUYOR…?

TESKİ’DE NELER OLUYOR…?

Teski İscisi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı TESKİ çalışanları açlık sınırı altında çalışmaya devam ediyor.
Haklarını almak için ses çıkartan işçiler, Kadir ağabey diye bilinen başkanlarının işçiye olan tavrından çok rahatsız. Sonverilen zamla birlikte ücretleri yol ve yemek dahil 6200 TL’yeçalışmaya mahkum edilen emekçiler Büyükşehir’in yeni hizmet binası açılışında ses getirmek üzere bir eylem yaptılar.
Ama yine de duyan gören olmadı. Her fırsatta emekçinin hakkını verin diye iktidara seslenen Sayın KILIÇDAROĞLU da açılışta olmasına rağmen konu kendi belediyesi olunca emekçileri görmezden geldi.
İşçiler tamamen yalnız kalmış durumda. Enflasyon almış başını gitmiş, açlık ve sefalet ülkeyi dört koldan sarmış ama her zaman olan işçi kesimine oluyor. Bu iktidar partisinde de aynı muhalefette de aynı. Koltuktakiler yandaşa ve ranta hizmet eder durumdalar.


Peki TESKİ çalışanları ne istiyor? İnsanca bir ücret taleplerini dile getiriyor. Sendika son toplu iş görüşmelerinde bu rakamlara imza atarak işçiyi açlığa mahkum etti. Enflasyon altında ezilen işçiler başkandan ek zam talep ettiler ama Kadir Başkan sözleşme neyse o, ek zam vermem diyerek sanki iktidar partisinin bir mensubu gibi davranarak emekçileri görmüyor, duymuyor.
Milyonlarca lirayı har vurup harman savururken işçisine 3 kuruşu vermeyen bir başkan, milyonlar harcayıp kendine yeni çalışma binası yaptı. Peki bu tutum iktidar partisinin tutumuyla aynı değil mi? Sarayları, uçakları, makam araçlarını eleştiren bir muhalefet partisinin aynı tavırları sergilemesi emekçinin gözünden asla kaçmaz ve sandıkta rengini ortaya koyacaktır.
TESKİ işçileri olarak insanca yaşamak hakkımız. Bizimhakkımızı vermeden o koltukta makamda oturamazsınız.

Yazar Hakkında