POLİMERDE İŞÇİLERİN BİRLİĞİ TEK ÇÖZÜMDÜR!

POLİMERDE İŞÇİLERİN BİRLİĞİ TEK ÇÖZÜMDÜR!

Polimer İşçisi

Merhaba arkadaşlar, ben Çerkezköy Danfos Polimer işçisiyim.

Malum kriz ve daralma bahanesiyle, bir sürü arkadaşım işinden olacak, ekmeğinden, emeğinden olacak ve işten çıkarılacak kişilerden biri de belki ben olacağım. Hiç fark etmez çünkü birlikte çalıştığım hiçbir arkadaşımın benden farkı yok. Çıkarılacak her arkadaşım için üzüntüm aynı olacak.

Biz işçiler bunu fark etmek zorundayız. Artık sadece birbirimiz için üzülmek yerine birbirimiz için mücadele etmek zorundayız. Çünkü tek kurtuluş yolumuz bu.

Yıllardır Çerkezköy OSB’de kurulu olan Polimer Kauçuk Fabrikası daha önce ABD şirketi olan Eaton’nun elindeydi, onlar da aynı şekilde sadece kendi çıkarları için işçi kıyımına gidiyordu. İşten çıkardıkları işçileri, dava etmeyin, işler açılınca sizi tekrar çağırırız, gibisinden ümit vererek, işçinin kendi hakkını aramasını engelliyorlardı. Tabi aynı açıklamayı işçi temsilcileri ve Şube Yönetimi de yapınca işçilerin çoğu kanıyor, kendi haklarını aramaktan vazgeçiyorlardı.

Şirketin el değiştirmesi, başka bir firmanın gelmesi bu durumu değiştirmedi. Aynı çizgi aynı zihniyet ve aynı Şube Yönetimi bugün de aynı şekilde çalışanların ekmeğiyle oynuyor. Şube yönetimi işçinin değil patronun bağnazlığını yapıyor. İşçileri yüz üstü bırakıp, ortamı sadece dedikodu, eski işçi yeni işçi, yok son giren ilk çıkar yok düzenli işe gelmeyen arkadaş, yok çok rapor alan işten çıkarılacak gibi dedikodular ile işçiyi baş başa bırakıyorlar.

Biz işçiler, kendi aramızda cadı avına çıkar gibi, yok o çıkarılsın yok bu çıkarılsın, birbirimizi harcamaya çalışıyoruz. Patronun ve Şube Yönetimi’nin ekmeğine bal çalıyoruz. Çünkü onların da istediği bu. Biz birbirimize girersek onları unutup, kendi ekmeğimizden olacağımızın farkında olamayız. Biz işçilerin tek kurtuluşu, eski yeni demeden, kendi haklarımız için bir olmak zorundayız.

Biz bir olup örgütlenirsek, patron ve Şube Yönetimi de bizim karşımızda diz çökecektir. Tek kurtuluşumuz budur. İşçiler bir olursak hep birlikte kazanırız.

Yazar Hakkında