Pelsan Tekstil Ürünleri San. Tic. A.Ş’de İşçi Kıyımı

Pelsan Tekstil Ürünleri San. Tic. A.Ş’de İşçi Kıyımı

KG Haber

Gazi Osman Paşa OSB/Çerkezköy/Tekirdağ’da kurulu olan HASSAN Grup’un bünyesindeki hijyenik tekstil üretimi yapan Pelsan Tekstil’de, kötü çalışma koşulları ve içerideki baskıya dayanamayan işçiler birlik olup TÜRK-İŞ’e bağlı TEK-SİF sendikasına üye olarak hak arama mücadelesine girdiler.

Tabi ki bu belirli bir zaman gizli yürütüldü, işçilerin sayısı gittikçe çoğalınca, yönetimin haberi oldu ve geçen hafta işveren bir toplantı düzenledi. Ana gündem, işçinin derdi tasası istekleri olarak görülse de gündem, sendikadan olan rahatsızlıktı. İçeride isim belirleme çabaları, postabaşlarının sorgulamaları ve muhbir işçiler sayesinde işçi kıyımı başladı. Geçtiğimiz hafta birkaç kişi işten atıldı ve bu yeni haftanın ilk gününde birkaç arkadaş daha işten çıkarıldı. Bu hafta boyunca işçi kıyımının devam edeceği aşikar.

Emekçinin sırtından milyonlar kazanan Pelsan yönetimi işçiye üç kuruşu vermeyip, sabahın köründe, gecenin bir vakti ailesini bırakıp işverene milyonlar kazandıran emekçiye tazminatını dahi ödemeyen işveren, bunun hesabını hukuk karşısında elbette verecektir. Pelsan işvereni, işçisini açlıkla imtihan etme çabasına girmiştir. Anayasanın kendilerine vermiş olduğu yetkiyi kullanıp, sendikaya üye olanlara karşı kolluk kuvvetlerinin işverenin yakasına yapışacağı bir durumda işvereni koruması, anayasayı ihlal eden bir durumda dahi sermayeyi sahiplenmesi, ülkenin sermaye iktidarı olduğunun ispatı ve kanıtı olmuştur.

Peki vaz mı geçeceğiz? Aksine daha da güçlü bir şekilde Pelsan’a sendika girene kadar mücadeleye devam!

Akabinde HASSAN Grup bünyesindeki tüm iş yerlerine ve ülkemizde sendikasız iş yeri kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz! Etmeliyiz!

Yaşasın örgütlü mücadelemiz!

Yazar Hakkında