“UMUT İLE, SEVDA İLE, DÜŞ İLE”

“UMUT İLE, SEVDA İLE, DÜŞ İLE”

YSK’nın gözümüzün içine baka baka aldığı seçim iptal kararının ardından, Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası geri alınmıştı. Geçmiş seçimlerde AKP kazandığı için “Atı alan Üsküdar’ı geçti” diyenler, tertemiz bir seçimi, halkın iradesini yok sayarak iptal ettiler.

Fakat bu sefer hükümetin oyunu tutmadı. Sarsılmaz denen AKP iradesi, hükümetin 31 Martta kanunsuzca sandığı devirmesinin ardından darmadağın oldu. Her yaptığı hatada aldatılan ve deyim yerindeyse yağ gibi üste çıkan AKP, bu sefer başaramadı. Halk “artık yeter” dedi.

‘Her şey çok güzel olacak’ sloganına ilham olan Berkay, bize umut verdi. İmamoğlu açık ara seçimi kazandı. Umut uyanmıştı bir kere… Zafer, içimize doğan yeni bir aşk gibi, bizi bugün taptaze bir sabaha uyandırdı.

Tayyip Erdoğan kariyerinin en büyük yenilgisini kendi kalesinde yaşadı. İstanbul dini, etnik, cinsiyetçi ayrımcılığa, yalana, kibire ve elbette yağmaya, talana hayır dedi. Çantada keklik, sandıkları Kürt seçmeni, Selahattin Demirtaş’ın da dediği gibi “Faşizme Hayır” demeyi tercih etti.

Susturulan bizdik yıllardır… Muhalifler birer birer alınırken birçoğumuz suskun kaldık. Sabahın köründe gazetecilerin, akademisyenlerin evi didik didik aranırken, kendi evladımıza sarılmaya utandık. Çok zaman umudumuzu yitirdik.

Şair Ahmed Arif ‘in de dediği gibi; “Öyle yıkma kendini, Öyle mahzun, öyle garip… Nerede olursan ol, İçerde, dışarda, derste, sırada, Yürü üstüne üstüne, Tükür yüzüne celladın, Fırsatçının, fesatçının, hayının… Dayan kitap ile Dayan iş ile. Tırnak ile, diş ile, Umut ile, sevda ile, düş ile”

Bu bir zaferdir, halkın zaferidir. Mücadele edenlerin zaferidir, umut edenlerin zaferidir. Köşesinde oturup bekleyenler için ise yeni bir başlangıçtır.

Umut uyandı bir kere. Gerçekten “her şey güzel olsun” diye, umudu yaymaya devam…

Öyleyse bugüne imzamdır;

Suyum, toprağım, tohumum

İçimde açan çiçeğin benden başka bir şeye ihtiyacı yok

Bizi çoktan terk etti ölüm

Esra M.

Yazar Hakkında