Engin Eroğlu Bulundu

Engin Eroğlu Bulundu

Dersim’de Munzur Çayına düşerek kaybolduğu tahmin edilen, Engin’in Eroğlu’nun cansız bedenine 18 günlük arama çalışmalarının ardından ulaşıldı.     

15 Haziran günü Ovacık  yolu üzerindeki, Munzur Nehri kıyısında  yolcu otobüsünün bagaj kapağının çarpması sonucunda kaybolduğu düşünülen ve 18 gündür sosyal medyada ve Dersim’de gelişen bir kampanya ile dikkatler olayın üzerine çekildi. Bunun üzerine yoğunlaşan arama çalışmalarına katılan, çeşitli kurumların uzmanlarından  oluşan  ekibin  ve  çok sayıda gönüllünün katıldığı arama kurtarma çalışmaları ancak 18 günün ardından sonuç verebildi. Engin Eroğlu’nun cansız bedeni, Munzur’a düştüğü düşünülen yerin yaklaşık 9 km ilerisindeki Tornoba mevkinde tespit edilebildi.  

Köyünde hayvancilikla uğraşan Engin Eroğlu 15 Haziran günü hayvanlarını otlatmak üzere evinden çıktı. Hayvanların akşam eve  başı boş şekilde dönmesi üzerine ailesinin telefonla aradığı Engin’e  ulaşılamayınca, aile kayıp ihbarında bulundu. Yapılan aramalarda Engin Eroğlu’nun şapkasi ve cep telefonuna ulaşıldı. Kan izlerininde olduğu bölgede arama kurtarma çalışmaları yoğunlaştırıldı. Bulunan kanın Engin’e ait olduğu DNA testiyle ortaya çıktı.

Ovacık’tan İstanbul’a giden bir kişinin  yolda tamamen tesadüfen cep telefonuyla çektiği  görüntülerde, seyahat ettiği otobüsün açılan bagaj kapağının bir kişiye çarpıp, Munzur Nehri’ne düşmesine neden olduğuna benzeyen görüntüler ortaya cikinca, savcılığa teslim edilen görüntülerden yola çıkılarak nehre düşen kişinin Engin Eroğlu olduğu tespit edildi ve arama kurtarma çalışmaları  bu bölge üzerinde yoğunlaştı.

Arkadaşımız, komşumuz, kardeşimizin hakka yürümesinin kesinleşmesi bizleri derin bir acıya boğmuştur. Engin’in ailesine, sevenlerine ve  Dersim halkına baş sağlığı  dileriz.

Olayda ihmali olanların hesap vermesini talep ediyoruz. Sosyal medyada başlayan kampanyalara destek veren tüm dostlara da teşekkürü borç biliriz.

Engin’in anısı onun da özlediği ve mücadele ettiği bir dünyanın kurulması yürüyüşünde yaşayacaktır.

Ölürse ten ölür, canlar ölesi değil.

Yazar Hakkında