FULYA’YI UĞURLARKEN…

FULYA’YI UĞURLARKEN…

Sevgili arkadaşımız, dostumuz, yoldaşımız, kız kardeşimiz Fulya’ya veda etmek çok zor… Fulya’mız son on yıl boyunca bir yandan hastalığıyla mücadele ederken, bir yandan da hayatını dolu dolu yaşadı. Kadınlar, işçiler, emekçiler, haksızlığa uğrayan herkes için mücadele etti. Eşitlik, adalet, barış istedi, istemekle kalmadı, almaya çalıştı; hasta da olsa mücadeleden hiç vazgeçmedi, feminist harekette ve işçi hareketinde yıllarca aktif yer aldı. Feminist hareket ile ilgili tezi üzerinde çalışıyordu ve uzun bir süre Mor Bülten Dergisi’nin editörlüğünü yaptı. 

Arkadaşımızın, kız kardeşimizin bu dünyadan gitmesi çok büyük kayıp hepimiz için… Doğru bildiğini daima sağduyulu bir sükunetle savunan, güldüğünde gözlerinin içi de gülen Fulya, keskin zekası, aklı, derin ve büyük ruhu, sevgi ve adalet dolu yüreği ile her birimizin hayatına güzel dokunuşlarla değdi..

Doğayı çok severdi Fulya; çiçeklerini, kedilerini, ışığı, karanlığı, renkleri, denizi, dalgaların sesini… Şimdi Fulya’yı doğa ananın kollarına uğurlarken, ona sonsuz bir huzur diliyoruz… 

Onun yokluğunu hep hissedeceğiz ve aynı zamanda onun güzel varlığını hep hatırlayacağız… 

Seni çok özleyeceğiz, güzel kadın ? 

Eşitlik İzleme Kadın Grubu (EŞİTİZ) ve

Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği’nden

Kadın Dostları 

Fulya’dan:

“Bu güzel ağaçlar, baygın kokusuyla mor salkım, balkondaki çiçeklerim, kuş cıvıltıları, ceviz ağacından ceviz düşüren kargalarım, aşk tazeleyen kumrularım, uçma denemesi yapan martı yavruları, şefkatle uyandıran sabah güneşi… iyi ediyor beni.”

Fulya’yı uğurlama töreni için ikindi vakti (saat 17:00) aşağıdaki adreste buluşacağız:

Hacı Ömer Çetinsaya Cami-Atakent, Atatürk Cd., Küçükçekmece/İstanbul

Harita: https://g.co/kgs/VjLvti

Yazar Hakkında