Direnen İşçilere Selam Olsun

Direnen İşçilere Selam Olsun

2011’de sendikalaştıkları için işten atılan taşeron işçileri Maltepe belediyesi önünde 120 gün direnmiş ve hakları için mücadele etmişlerdi. Yoğun bir baskı, bir çok kez gözaltılar ve şiddet görmüştüler. 

Maltepe belediyesi işten atılan taşeron ilçilerin meşru ve haklı taleplerini görmezden gelip her türlü kirli, pis oyunları denemişti. Belediyenin karşısındaki direniş alanı olan parkı,  panellerle çevirerek işçilerin orada beklemelerini engellemek ve taleplerini haykırmalarına izin vermemek için her türlü yola başvurmuştu. 

Belediyeye cevap olarak, belediyenin girişindeki kaldırıma, ellerine pankankartlarını alarak tek sıra halinde “Her yer direniş alanıdır” cevabını vermiştiler. 

Bu direnişten uzun yıllar sonra Disk Genel-İş taşeron işçileri örgütledi çoğunluğu sağlayıp toplu sözleşme imzaladı. Toplu sözleşme maddelerine uymayan Maltepe belediyesi sendika temsilcileri ve yöneticilerinin de içinde olduğu bir grup işçiyi işten atmış, hak hukuk ve adaleti çok görmüştür. 

2011’de işten atılan işçilere uyguladıkları eylem alanını panellerle çevirme işini, direnişi engelleme uygulamasını, bugün de yapmak istemektedir. 

Maltepe Belediyesine tekrar hatırlatırız. 2011’de işten attıklarınız, kar, boran, fırtına demeden direnişe devam etmiş, CHP Maltepe ilçe binasını işgal etmiş, Disk 14. Olağan kongresinde hem sendika başkanlarını, hem de CHP Genel başkanını dosta düşmana göstererek ikiyüzlülüklerini deşifre etmişlerdi. 

Biz biliyoruz ki, hiçbir engel alın teriyle, namusuyla çalışıp evine ekmek götüren işçinin haklı mücadelesini ve direnişini engelleyemez. Başta Maltepe belediyesi işçileri olmak üzere, Ataşehir’de, Soma’da, Aydın’da, Bursa’da ve Eskişehir’de direnen işçilerin yalnız olmadığını bildiririz. Zafer direnen emekçinin olacak.

Birleşe birleşe kazanacağız.

2011 yılında sendikalaştıkları için işten atılan ve 120 gün direnen Belediye işçisi.

Yazar Hakkında