Polimer’de Basın Açıklaması

Polimer’de Basın Açıklaması

Polimer İşçisi

Çerkezköy OSB’de bulunan Danfos Polimer fabrikasındabaskılar altında çalışmaya devam ediyoruz.  Ekonomik krizi bahane eden işveren bir süredir bizi işten çıkarmakla tehdit ediyor. Zam talebimizi kabul etmeyerek 6 ay için 700 lira gıda çeki sözü vermişti.

Son olarak 29 Ağustos Pazartesi günü Petrol-İş şube yönetimi ile anlaşılarak izin yapılmasına rağmen, bu izin tek taraflı olarak ücretsiz izne döndürülünce fabrikada eylem yapma kararı aldık. Sendikanın da desteğiyle fazla mesaiye kalmamaya ve 31 Ağustos Çarşamba günü basın açıklaması yapmaya karar verdik.

Basın açıklamasında şube başkanı Ahmet Baranlı 300 sözleşmeli işçinin iş akitlerinin fes edildiğini, 76 gönüllüişçi çıkışı yapılacağını ve daha sonar da 200 kişinin daha işten çıkışı olacağını söyledi. 

Bu kadar yoğun işten çıkarmalara karşı şube başkanıönlem olarak iş yerinde fazla mesaileri yapmayacağımızı söyledi. İşveren çıkışları yaptıktan sona, kalan açığı fazla mesailerle kapatıp, daha fazla işçiyi çıkarmayı hedefliyor dedi. Bundan dolayı kesinlikle hiç kimsenin mesai kalmamasını söyledi.

Aslında şube başkanı işten çıkarmalara ve baskılara karşı gereğini yapmayacağını da ilan etmiş oldu. İşçi arkadaşlarımız atıldıkça sendikaya da güven kalmaz, işçi arkadaşına da. Önümüzde toplu sözleşme süreci var. Bu sürece iyi hazırlanıp istediğimizi alacağız bir yönetim seçmeliyiz.  Haklarımızı tanımayan patronu da, hakkımızı savunmayan şube yönetimini de zorlayacak bir mücadeleye hızla hazırlanmalıyız.

Yazar Hakkında